категорії: блоґ-запис

ILLARIA презентувала нову акустичну програму

теґи: ILLARIA, Олег Скрипка

 

20 березня 2013 року усі бажаючі мали змогу завітати на відкриту презентацію нової акустичної програми етно-співачки ILLARIA. Подія відбувалася у столичному Руському клубі «Культ Ра». Дату і місце презентації співачка обрала цілком свідомо, адже саме цього дня українці здавна святкували Весняне Рівнодення, з яким пов'язували прихід справжньої весни і початок нового року. А заклад у слов'янському стилі як найкраще резонував з творчою концепцією живого акустичного концерту...

 

Нова програма ILLARIA цікава насамперед тим, що з одного боку представляє вже відомі пісні з репертуару співачки у свіжому аранжуванні, а з іншого — знайомить із зовсім новим акустичним виконанням пісень, які найближчим часом увійдуть до двох майбутніх платівок виконавиці. Мова йде про збірку народних обрядових пісень в сучасному звучанні та альбом з авторськими композиціями, над якими ILLARIA зараз активно працює.

 

Разом зі співачкою у створенні акустичної програми взяли участь музиканти її однойменного гурту — гітарист Олександр Леонов і перкусіоніст Олександр Ганжа, а також спеціально залучені виконавці — контрабасист Євген Левкович, альтист Віктор Чернявський та цимбаліст і сопілкар Андрій Войчук. Музиканти оздобили свій виступ народними весняними наспівами та традиційними інструментальними награваннями у власній інтерпретації.

Особливого колориту події додали старовинні обряди і частування спеціально випеченим караваєм у вигляді Сонця від господаря закладу Олександра Ваврика. Таким чином гості цього вечора стали співучасниками дійства.

У вщент заповненій залі панувала тепла і затишна атмосфера. Люди куштували традиційні слов’янські страви з трипільського посуду та насолоджувались живим співом ILLARIA у супроводі етнічних інструментів. Доброзичлива публіка із захватом підспівувала знайомі пісні та щиро реагувала на прем’єри.

А наприкінці концерту до зали несподівано завітав Олег Скрипка і заспівав експромтом зі своєю екс-підопічною улюблені публікою хіти «Кам'яна гора» та «Країна мрій».

По завершенні концерту музикантам аплодували стоячі і декілька разів запрошували на біс!

 

Сама ILLARIA зізнається, що дуже давно мріяла зробити таку акустичну програму і тепер планує презентувати її в інших містах України. А від так, шанувальникам ILLARIA випаде приємна нагода інтерактивного спілкування зі співачкою та музикантами.